ua en ru

Farimex відкликала позов проти норвезької Telenor.

Компанія Farimex - міноритарний акціонер ВАТ "Вимпелком", що володіє 0,002% акцій оператора, відкликала позов проти норвезької Telenor. Як повідомили РБК в Telenor, сьогодні Арбітражний суд в Тюмені ухвалив прийняти відмову Farimex від позову в повному обсязі і припинити виробництво у даній справі.
Як раніше заявляла Telenor, припинення справи Farimex в Росії без яких-небудь додаткових фінансових втрат для норвезької компанії є обов'язковою умовою для об'єднання активів Telenor і Altimo. 9 лютого 2010 р. компанія VimpelCom Ltd. оголосила оферту на придбання акцій і американських депозитарних акцій (ADS) "Вимпелкома". Безпосередньо після успішного завершення даної оферти VimpelCom Ltd. має намір придбати всі розміщені акції "ЗАТ "Київстар G.S.M.".
Нагадаємо, що раніше Farimex подала до суду на Telenor, звинувативши норвезьку компанію в протидії покупці "Вимпелкомом" українського мобільного оператора Українські радіосистеми (УРС), яке завдало збитку російському операторові. Суд Омська в лютому 2009 р. зобов'язав норвезьку компанію сплатити 1,728 млрд дол. на користь "Вимпелкома" для компенсації збитків оператора у зв'язку з обставинами виходу останнього на ринок України.