ua en ru

За фактом злочинів на Майдані відкриті більше 2 тисяч справ

За фактом злочинів на Майдані відкриті більше 2 тисяч справ Фото: Сергій Горбатюк

В ході розслідування було опитано понад 5 тисяч свідків і потерпілих

За фактом злочинів на Майдані Незалежності силові структури ведуть більше 2 тисяч кримінальних проваджень. Про це в ході брифінгу заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Робота слідчих і оперативних підрозділів передбачає велику кількість слідчих, оперативно-розшукових заходів і організаційних дій. Загалом, розслідується понад 2 тис. злочинів, скоєних у той час, всього постраждало понад 2200 чоловік у нас в кримінальному провадженні", - сказав Горбатюк.

За його словами, правоохоронці провели понад 8 тисяч слідчих і оперативних дій, опитали понад 5 тисяч свідків і потерпілих. Крім того, було проведено більше 900 оглядів місця подій, речей, відеозаписів.

"Вилучено і оглядається понад 1500 трафіків телефонних з'єднань. В цілому у нас накопичено, оглядається, аналізується понад 60 терабайт відео про всі події, які відбувалися", - зазначив Горбатюк.

За словами Горбатюка, до кримінальної відповідальності притягнуто понад 270 підозрюваних.

"В даний час притягнуто до кримінальної відповідальності понад 270 підозрюваних", - сказав він.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи відзвітувати в результатах розслідування злочинів на Майдані. У відповідь на це ГПУ, СБУ і МВС 17-20 представлять свої звіти з розслідування подій.