ua en ru

Євросоюз вимагає від Британії визнати фінансові претензії за Brexit

Євросоюз вимагає від Британії визнати фінансові претензії за Brexit

Барньє підкреслив, що фінансові претензії до Британії не є вимогою "викупу"

Європейський союз вимагає від Великобританії визнати багатомільярдні фінансові претензії ЄС до Лондону за майбутній вихід країни зі складу союзу (Brexit). Про це заявив голова делегації Євросоюзу на переговорах по Brexit Мішель Барньє на прес-конференції у Брюсселі в середу, 12 липня, передає Deutsche Welle.

Відзначається, що переговори про майбутні відносини між обома сторонами можуть початися лише після того, як буде досягнуто прогресу за трьома великим питанням - статусу громадян ЄС в Великобританії, Північної Ірландії та фінансовим претензіями до Лондону.

За словами Барньє, ці три теми нерозривно пов'язані один з одним.

"Прогресу по одній або двом з цих тем буде недостатньо для того, щоб дозволити нам перейти до дискусій про наші майбутні відносини", - попередив він.

При цьому голова делегації зазначив, що фінансові претензії до Британії не є вимогою "викупу". Йдеться про фінансові зобов'язання, які держава прийняла на себе під час членства в ЄС.

Нагадаємо, згідно з даними нового дослідження, проведеного Асоціацією фінансових ринків в Європі і які проводяться Boston Consulting Group і Clifford Chance, вихід з ЄС може коштувати банкам Великобританії, які займаються реструктуризацією через Brexit, 15 млрд євро (13,1 млрд фунтів стерлінгів) і може нанести "матеріальні збитки" доходам цих установ.