ua en ru

Brexit може коштувати британським банкам 15 млрд євро, - дослідження

Brexit може коштувати британським банкам 15 млрд євро, - дослідження Фото: збитки британських банків від Brexit можуть досягти 15 млрд євро (pixabay.com)

Різкий вихід з ЄС негативно вплине на рентабельність капіталу банківської системи

Згідно з даними нового дослідження, проведеного Асоціацією фінансових ринків у Європі та проводяться Boston Consulting Group і Clifford Chance, вихід з ЄС може коштувати банкам Великобританії, які займаються реструктуризацією через Brexit, 15 млрд євро (13,1 млрд фунтів стерлінгів) і може нанести матеріальний збиток" доходів цих установ. Про це повідомляє AFME.

Зокрема, дослідження показало, що кредитори, які працюють за ліцензіями банків Великобританії, швидше за все, будуть створювати дочірні компанії в інших країнах ЄС, щоб продовжувати працювати.

Амортизированый більш трьох-п'яти років, фінансовий хіт може знизити рентабельність капіталу для відповідних банків, що є важливим показником ефективності, на 0,5-0,8 процентних пункту, що дослідження описує як "матеріальний вплив".

Дослідження було засноване на інтерв'ю з десятками керівників і скарбників компаній всіх розмірів, а також інвесторами та представниками галузевих асоціацій, що представляють компанії з цілого ряду секторів і географічних регіонів.

В ньому робиться висновок про те, що компанії можуть недооцінювати наслідки жорсткого Brexit, пов'язані з банківською діяльністю, і, за оцінками експертів, в сукупності приблизно 1,28 трлн. банківських активів у банку, можливо, буде потрібно перереєструвати або перевести з Великобританії в країну всередині ЄС після жорсткого Brexit, якщо не зможуть бути узгоджені альтернативні домовленості.

Операції з цінними паперами та деривативами банків найбільш схильні до ризику, і підприємства, що покладаються на ці операції, уразливі.

Нагадаємо, збиток від Євросоюзу від Brexit оцінили у 20 млрд євро.