ua en ru

Євросоюз підтримав суд Гааги в конфлікті зі США

Євросоюз підтримав суд Гааги в конфлікті зі США Фото: Міжнародний суд в Гаазі (intpolicydigest.org)

У ЄС вважають, що завдяки роботі трибуналу "у світі посилилася справедливість попри проведення деякими країнами політики з позиції сили"

Європейський Cоюз підтримує Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, якому США заявили про готовність введення санкцій через розслідування ймовірних злочинів американських військових в Афганістані. Про це у четвер, 13 вересня, заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє AP.

Могеріні додала, що ЄС продовжить у повній мірі рішуче підтримувати суд Гааги та його роботу.

"Високопоставлений дипломат ЄС повідомила, що Союз залишається стійким прихильником Міжнародного кримінального суду попри засудження трибуналу з боку США", - йдеться у повідомленні.

За її словами, завдяки роботі трибуналу "у світі посилилася справедливість попри проведення деякими країнами політики з позиції сили".

Додамо, Франція також у вівторок, 11 вересня, підтвердила свою підтримку Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Як відомо, суд Гааги заявив, що буде розслідувати злочини США в Афганістані. У суді зазначили, що МКС є незалежною інституцією, яку підтримують 123 країни, і продовжить виконувати свою роботу відповідно до принципів верховенства права.

Нагадаємо, у понеділок, 10 вересня, радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що США готові застосувати санкції до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.