ua en ru

Євросоюз опублікував повідомлення про набуття чинності УА з Україною з 1 вересня

Євросоюз опублікував повідомлення про набуття чинності УА з Україною з 1 вересня Фото: прапори України та ЄС flicjr.com/petroporoshenko)

Офіційний журнал ЄС опублікував інформацію про вступ в дію Угоди про асоціацію з Україною

Європейський союз (ЄС) опублікував повідомлення про набрання чинності Угоди про асоціацію Україна-ЄС з 1 вересня 2017 року. Про це йдеться в офіційному журналі ЄС.

"Угода про асоціацію між Європейським союзом і Європейським співтовариством по атомній енергії та їхніми державами-членами, з одного боку, та Україною, з іншого боку, підписану в Брюсселі 21 березня 2014 року і 27 червня 2014 року, вступає в силу з 1 вересня 2017 року, відповідно до статті 486 (2) угоди", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, Рада ЄС затвердила СА 11 липня 2017 року, чим Євросоюз остаточно завершив ратифікацію угоди. Підписання УА сталося в 2014 році, і протягом наступних років, його ратифікували Верховна Рада, Європарламент, а також національні парламенти всіх країн ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента України Петра Порошенка, що Угоду про асоціацію України та Європейського Союзу, а також безвізовий режим з ЄС є справжнім визнанням досягнень України на шляху реформ.