ua en ru

Євросоюз має намір ввести нові санкції проти Мінська, - МЗС Франції

Євросоюз має намір ввести нові санкції проти Мінська, - МЗС Франції Фото: Євросоюз має намір ввести нові санкції проти Білорусі (pixabay)

Євросоюз має намір ввести нові санкції проти Білорусі через інцидент з посадкою літака компанії Ryanair у Мінську. Про це в Сенаті заявив глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Жан-Ів Ле Дріан заявив в ході виступу в Сенаті, що Євросоюз має намір йти далі і вводити нові санкції проти Мінська.

"Ми підемо ще далі, оскільки в рішенні Європейської Ради в понеділок йдеться про підготовку нових санкцій в доповненні до тих, які були вже прийняті в період виборів в Білорусі", — вказав глава відомства.

Нові санкції планують ввести не тільки проти окремих осіб, а й проти державних структур, близьких до влади Білорусі, "щоб перешкодити їм переміщатися в Європу, приходити в Європу, вести бізнес в Європі".

Також відомо, що завтра в Монреалі відбудеться засідання Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO).

"Нас спонукають, поряд з іншими європейськими країнами, попросити, щоб ця організація провела розслідування того, як все це розгорталося. Сподіваюся, це розслідування буде санкціоновано. У будь-якому випадку ми будемо дуже твердо ставитися до Лукашенка. Ми не визнаємо ні його нерегулярне обрання, ні його сліпу політику репресій", - сказав він.