ua en ru

Європейська рада очікує, що до 30 червня буде узгоджений механізм припинення вогню на Донбасі

Європейська рада очікує, що до понеділка, 30 червня 2014 р., буде узгоджений механізм припинення вогню на Донбасі.

Європейська рада очікує, що до понеділка, 30 червня 2014 р., буде узгоджений механізм припинення вогню на Донбасі. Про це йдеться у висновках Європейської Ради по Україні.

"Європейська рада очікує, що до понеділка, 30 червня, наступні кроки будуть зроблені: домовленість щодо контрольного механізму, під наглядом ОБСЄ, для припинення вогню і забезпечення ефективного контролю на кордоні...", - йдеться у висновках.

Крім цього, Європейська рада очікує до 30 червня повернення українській владі трьох прикордонних контрольно-пропускних пунктів (Ізварине, Довжанський, Червонопартизанськ), звільнення заручників, у тому числі всіх спостерігачів ОБСЄ, і початку переговорів щодо реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенка.

При цьому Європейська Рада наголошує, що буде оцінювати ситуацію і в разі необхідності готова прийняти необхідні рішення, включаючи застосування додаткових санкцій.

Зазначимо також, що Європейська рада очікує, що до понеділка, 30 червня 2014 р., будуть відпущені всі заручники на Донбасі, включаючи представників ОБСЄ.

Крім того, Європейська рада очікує, що до понеділка, 30 червня 2014 р., Україні буде повернуто контроль над прикордонними пунктами Ізварине, Довжанський та Червонопартизанськ, (Луганська область).