ua en ru

Євромайдан: мітингувальники в центрі Києва пережили "третю ніч"

У Києві на Майдані Незалежності вранці в суботу, 23 листопада, міліція спробувала відтісняти мітингувальників за євроінтеграцію. Правоохоронці пояснюють свої дії тим, що розширюють площу навколо місця встановлення новорічної ялинки.

У Києві на Майдан Незалежності продовжують прибувати мітингувальники, станом на 19:00 їх зібралося не менше 1 тис.

Фотогалерея: "Євромайдан-2013 - день третій"

Вдень, о 16:00, учасники акції на Майдані запалили свічки пам'яті та вшанували хвилиною мовчання жертв Голодомору. Пролунав гімн України.

Як повідомляв "5 канал", вранці в суботу, 23 листопада, міліція в центрі Києві спробувала відтісняти мітингувальників за євроінтеграцію.

Станом на 13:00 в центрі столиці перебувало кілька сотень мітингувальників.

Євромайдан: мітингувальники в центрі Києва пережили "третю ніч"

Правоохоронці пояснюють свої дії тим, що розширюють площу навколо місця встановлення новорічної ялинки.

Фотогалерея: "Євромайдан-2013 - другий день акції в центрі Києва"

Учасників євроінтеграційної акції запевнили, що такі дії пов'язані винятково з монтуванням головної святкової прикраси. Втім, мітингувальники заявили, що їх намагаються витіснити з місця протесту.

Раніше протестувальники вже висловлювали побоювання, що в Києві плануються провокації. На такі думки людей наштовхнули конфлікти і зіткнення на регіональних площах - зокрема, у Феодосії та Миколаєві.

Присутні висловили обурення, що до будівельних робіт влада вирішила залучити спецпризначенців.

Фотогалерея: "Мітинг на Майдані Незалежності - за Європу в річницю революції"

Як повідомили раніше у столичному управлінні міліції, МВС виключає силовий сценарій щодо мітингувальників на Майдані Незалежності. "Ми налаштовані толерантно. І сподіваємося, що мітингувальники нас підтримають... не будуть провокувати конфлікти. Ми виключаємо силовий сценарій", - заявляла начальник прес-служби ГУ МВС України в Києві Ольга Білик.

Нагадаємо, у п'ятницю ввечері на Майдані Незалежності сталися бійки між мітингувальниками і бійцями спецпідрозділу "Беркут". Конфлікт виник через те, що мітингувальники, всупереч забороні суду, намагалися поставити на Майдані намети. Повідомлялося, що в ході бійки "Беркут" відтіснили до станції метро "Хрещатик".

Зазначимо, що у громадсько-політичній акції на Євромайдані із п'ятниці на суботу взяли участь близько 4 тис. осіб.

Попередній нічний мітинг на Майдані Незалежності зібрав, за різними даними, від 300 до 1,5 тис. осіб.