ua en ru

Суд заборонив встановлення наметів у центрі Києва, але не масові акції, - КМДА

Київська міська державна адміністрація (КМДА) підтверджує, що Окружний адміністративний суд міста Києва своїм рішенням заборонив встановлювати малі архітектурні форми у вигляді наметів, кіосків або навісів, у тому числі пересувних та тимчасових під час проведення мирних масових акцій з 22 листопада 2013 року по 7 січня 2014 року.

Київська міська державна адміністрація (КМДА) підтверджує, що Окружний адміністративний суд міста Києва своїм рішенням заборонив встановлювати малі архітектурні форми у вигляді наметів, кіосків або навісів, у тому числі пересувних та тимчасових під час проведення мирних масових акцій з 22 листопада 2013 року по 7 січня 2014 року. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Обмеження стосується Майдану Незалежності, вулиці Хрещатик та на Європейській площі. Київська міська державна адміністрація підкреслює, що дане рішення суду жодним чином не забороняє проведення мирних масових акцій", - повідомляє прес-служба.

"Проте встановлення наметів, кіосків та інших малих архітектурних форм учасниками масових акцій буде перешкоджати підготовки та проведення заходів новорічного та різдвяного святкування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що зараз на Майдані Незалежності вже розпочались роботи по встановленню новорічної ялинки та підготовчі роботи до встановлення Новорічно-різдвяного селища.

Зазначимо, після того, як вчора Кабмін припинив процес підписання угоди про асоціацію з ЄС, в Києві і інших містах України почалося зростання протестних настроїв.

Нічний мітинг на Майдані Незалежності зібрав, за різними даними, від 300 до 1,5 тис. осіб. Сьогодні акції повинні продовжитися, а на неділю, 24 жовтня, опозиція планує проведення масової акції за європейський вибір України.