ua en ru

Євромайдан: Хроніка неділі 15 грудня (оновлюється)

Євромайдан: У Києві на Майдані Незалежності в неділю, 15 грудня, близько 12:30 розпочалося Народне віче "День гідності". Станом на 13:00 на Євромайдані знаходилося щонайменше 200 тис. людей.

Євромайдан: У Києві на Майдані Незалежності в неділю, 15 грудня, близько 12:30 розпочалося Народне віче "День гідності" (попереднє називалося "Марш мільйона"). Станом на 13:00 на Євромайдані знаходилося щонайменше 200 тис. людей. (фото, відео)

Фотогалерея: "Євромайдан - недільне віче на Майдані Незалежності"

У Києві на Майдані Незалежності станом на 19:30 залишаються близько 10 тис. осіб, передає кореспондент РБК-Україна.

У Києві в сьогоднішньому Народному віче на Майдані Незалежності протягом усього дня взяли участь 500 тис. людей. Про це повідомляє "5 канал" з посиланням на підрахунки "Батьківщини".

Депутати польського сейму встановили намет на Майдані Незалежності в Києві. Про це повідомила депутат сейму Малгожата Госевська, передає кореспондент РБК-Україна

Служба безпеки України (СБУ) спростовує інформацію про можливу участь своїх співробітників у протиправних діях. Дана заява була оприлюднена у відповідь на підозри на адресу СБУ щодо можливості участі її співробітників у злочинних діях, які висловив народний депутат від "Батьківщини" Андрій Кожем'якін.

Печерський районний суд столиці в понеділок, 16 грудня, розгляне позов Київської міськради до лідера "Удару" Віталія Кличка про заборону мирних зібрань. Про це повідомив юрист "Удару" Володимир Бондаренко.

Народний депутат (позафракційний) Юрій Дерев'янко звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) із заявою про порушення прав мирних демонстрантів на Майдані Незалежності в Києві, у якому просить зобов'язати уряд України утриматися від застосування сили проти мирних демонстрантів.

США запровадять санкції проти властей України у випадку застосування сили проти мирних демонстрантів. Про це на Майдані Незалежності в Києві заявив американський сенатор-республіканець Джон Маккейн, передає прес-служба "Батьківщини".

Київ у неділю відвідають представники Європарламенту. Зокрема, мова йде про візит голови комітету ЄП у закордонних справах Ельмара Брока і голови фракції Зелених у Європарламенті Ребеки Хармс. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі "Батьківщини".

Близько 16:00 колони мітингувальників рушили з Майдану Незалежності на пікети будівель Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та Центральної виборчої комісії.

Євромайдан: Хроніка неділі 15 грудня (оновлюється)

(Євромайдан станом на 16:30 15 грудня. Фото: UkrStreamTV)

У Києві кілька сотень тисяч людей на Майдані Незалежності проголосували за резолюцію про звільнення всіх політичних ув'язнених, зокрема, лідера опозиції Юлії Тимошенко. Текст резолюції зачитала громадський активіст і журналіст Тетяна Чорновіл, передає прес-служба "Батьківщини".

Наступного тижня опозиція всіма можливими способами знову буде домагатися відставки уряду. Про це на сцені Евромайдана заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна. А лідер "Свободи" Олег Тягнибок не виключив відставки прем'єр-міністра України Миколи Азарова у вівторок, 17 грудня 2013 р.

Наступне Народне віче на Майдані Незалежності відбудеться 17 грудня о 18:00. Про це йдеться в резолюції Євромайдану, яку зачитав зі сцени народний депутат із фракції "Батьківщина" Борис Тарасюк, передає кореспондент РБК-Україна.

Раніше Євромайдан прийняв резолюцію про заборону Президенту України Віктору Януковичу 17 грудня 2013 р. під час візиту до Москви підписувати угоду про приєднання до Митного союзу.

Сенат США підтримує мирний протест на Майдані Незалежності в Києві. Про це сьогодні зі сцени Євромайдану заявив американський сенатор-демократ Крістофер Мерфі, передає кореспондент РБК-Україна.

Євромайдан: Хроніка неділі 15 грудня (оновлюється)

(Євромайдан станом на 13:30 15 грудня. Фото: UkrStreamTV)

Станом на 13:00 на Майдані Незалежності знаходилося не менше 200 тис. людей, передає "5 канал".

Водночас, за даними прес-служби столичної міліції, у Києві станом на 12:00 в масових акціях брали участь 33 тис. людей. Зокрема, на Майдані Незалежності опівдні перебувало 18 тис. осіб, а у мітингу Партії регіонів у Маріїнському парку брали участь 15 тис. осіб.

У Києві на Майдані Незалежності від інфаркту помер чоловік, повідомили РБК-Україна у прес-службі МВС у Києві.

Водночас у мітингу Партії регіонів у Маріїнському парку в Києві станом на 12:30 беруть участь близько 3 тис. осіб, передає кореспондент РБК-Україна. У тому числі, у Верховної Ради на Конституційному провулку зібралося близько 1 тис. людей. Зі сцени виступають активісти ПР, а також партійні лідери.

Раніше, близько 12:30, розпочалося Народне віче "День гідності", передає кореспондент РБК-Україна.

Євромайдан: Хроніка неділі 15 грудня (оновлюється)

(Євромайдан станом на 12:00 15 грудня. Фото: UkrStreamTV)

Станом на 10:00 в Києві на Майдані Незалежності перебувало кілька десятків тисяч активістів, їх кількість наближалася до 100 тис. чол., передавав "5 канал".

Євромайдан: Хроніка неділі 15 грудня (оновлюється)

(Євромайдан станом на 11:00 15 грудня. Фото: UkrStreamTV)

Нагадаємо, сьогодні о 12:00 на Євромайдані розпочнеться Народне віче, під час якого очікуються виступи лідерів опозиційних партій, громадських діячів, зарубіжних гостей, зокрема, американських сенаторів, передає прес-служба "Батьківщини".

Євромайдан: Хроніка неділі 15 грудня (оновлюється)

(Євромайдан станом на 10:00. Фото: UkrStreamTV)

За годину до цього, об 11:00, у Штабі народного опору, розташованому в Будинку профспілок на Майдані Незалежності, народний депутат із фракції "Батьківщина", голова комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін проведе брифінг, на якому буде оприлюднена секретна інформація щодо подій 30 листопада.

Євромайдан: Хроніка неділі 15 грудня (оновлюється)

(Майдан Незалежності о 09:00. Фото: UkrStreamTV)

Нагадаємо, в суботу, 14 грудня, у Києві продовжилася акція на Майдані Незалежності, ввечері відбувся концерт гурту "Океан Ельзи", а прихильники Партії регіонів провели свій мітинг на Європейській площі, який згодом перемістився до Маріїнського парку.

(Світлове шоу в ніч на 15 грудня під час виконання державного гімну України)

Нагадаємо, вночі із суботи на неділю на Майдані Незалежності перебувало кілька тисяч активістів. Ситуація на Євромайдані була спокійною.