ua en ru

Євроконтроль проведе аудит Украероруху

Євроконтроль проведе аудит Украероруху Фото: Дмитро Бабейчук (uksatse.ua)

Підписано угоду про надання підтримки Євроконтролем

Директор Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) Дмитро Бабейчук і генеральний директор Європейської організації з безпеки аеронавігації Імон Бреннан підписали угоду про надання підтримки Євроконтролем. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу відомства.

Повідомляється, що підтримка буде здійснюватися через проведення зовнішнього оцінювання ефективності системи менеджменту Украероруху.

"Украерорух завжди готовий до новацій та відкритий для будь-яких оцінювань, українських та міжнародних, які підприємство проходить регулярно. У форматі такого аудиту ми будемо взаємодіяти з Євроконтролем уперше. Переконаний, що це дасть можливість підвищити ефективність системи менеджменту Украероруху в контексті вимог Європейського Союзу та Євроконтролю, що застосовуються до провайдерів аеронавігаційного обслуговування. Це важливий етап в історії розвитку підприємства, адже об’єктивність результатів оцінювання найвпливовішої міжнародної організації у сфері аеронавігації не піддається сумнівам", - зазначив Бабейчук.

Як зазначається, в результаті оцінки Євроконтролю буде визначено рівень результативності менеджменту Украероруху за показниками зрілості системи управління безпекою польотів, ефективності витрат, пропускної здатності, виконання польотів і технічного відповідності регламентам Єдиного європейського неба.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що підписана угода між "Украерорухом" та EASA про аудит Ужгородського аеропорту.