ua en ru

Єврокомісія та ПРООН виділили на підтримку Донбасу 50 млн євро

Єврокомісія та ПРООН виділили на підтримку Донбасу 50 млн євро Фото: церемонія підписання (twitter.com/JTHundp)

Угоду підписали Йоганнес Ган та Оснат Лубрані

Єврокомісія та Програма розвитку ООН виділили 50 млн євро на підтримку Донбасу. Відповідну угоду у Києві підписали європейський комісар з Європейської політики сусідства та перемовин про розширення Йоганнес Ган та координатор системи ООН, постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Оснат Лубрані.

Хан зазначив, що відповідні кошти виділяються на підтримку переміщеним університетам, підприємцям, а також людям, які постраждали від насилля на Донбасі.

"Сьогодні мені надзвичайно приємно підписати документ від імені ЕС, який надасть допомогу людям із зони конфлікту на сході України. Це 50 млн програма відновлення східної України, яка надасть підтримку переміщеним університетам, підприємцям, а також людям, які постраждали від насилля. Ми намагаємося сприяти, щоб уряд, який бореться за відновлення сходу України, міг зменшити впливи конфлікту в тому регіоні", - заявив Хан.

"У Києві підписано угоду між Представництвом ЄС в Україні та ООН для відновлення Донецька і Луганська", - написав представник ПРООН в Twitter.

Єврокомісія та ПРООН виділили на підтримку Донбасу 50 млн євро

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Сполучені Штати Америки протягом п'яти років виділять додатково 125 млн доларів для постраждалого від російської агресії Донбасу. 125 млн доларів повинні бути використані для стабілізації регіону, підвищення стійкості місцевої економіки, прискорення соціально-економічного зростання.

Відзначимо, також повідомлялося, що президент України Петро Порошенко виступив з ініціативою підготовки країнами Євросоюзу цільових програм шефства над окремими містами українського Донбасу.