ua en ru

В Єврокомісії дізнались про атаку на АТБ

В Єврокомісії дізнались про атаку на АТБ Фото: Олексій Станчевський

В Єврокомісії рекомендували активізувати боротьбу з корупцією в Україні

В офісі єврокомісара з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнеса Гана підтвердили отримання інформації щодо ситуації навколо торговельної мережі АТБ. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав журналіст Олексій Станчевський, який в лютому 2017 року передав єврокомісару результати свого розслідування фактів силового тиску на українську приватну компанію.

«Вчора отримав лист з Брюселю, з офісу Єврокомісара з питань політики сусідства і розширення Йоганнеса Гана. В офіційній відповіді Єврокомісара уповноважений ним Пітер М. Вагнер повідомив мені, що в Єврокомісії уважно вивчили всі зібрані під час нашого розслідування документи та вже знають всі обставини силового тиску на мережу АТБ, спонсором якого став голова парламентського комітету ВР з питань фінансів та банківської діяльності Сергій Рибалка», - написав Станчевський.

Він також розмістив у себе на сторінці копію офіційної відповіді з Єврокомісії з закликом до влади України активізувати процес боротьби з корупцією.

«У своєму листі ви стверджуєте, що член парламенту України проводить наклепницьку кампанію в ЗМІ проти мережі супермаркетів АТБ з метою націоналізації компанії і для подальшого свого особистого збагачення. Ви просите комісара стежити за розвитком ситуації. Я можу запевнити Вас, що комісія уважно стежить за розвитком подій в області боротьбі з корупцією в контексті політичного діалогу з українською владою в рамках Угоди про асоціацію», - написав керівник групи підтримки єврокомісара Пітер М. Вагнер.

Європейські чиновники запевнили журналіста в тому, що здійснюватимуть ретельний моніторинг подальшого розвитку ситуації щодо боротьби з корупцією.

«Ми уважно прочитали вашого листа і взяли до ретельного відома ситуацію, яку ви описуєте. Я хотів би нагадати, що Європейська Комісія надає важливого значення попередженню та ефективній боротьбі з корупцією в Україні. Хоча Комісія визнала прогрес, досягнутий Україною зі створенням ключових антикорупційних інституцій в рамках процесу лібералізації візового режиму та вітала запуск системи електронних декларацій, вона також підкреслила, що подальша робота повинна бути зроблена, щоб забезпечити продовження здійснення антикорупційних реформ», - написав в Вагнер в офіційній відповіді.

alt