ua en ru

В Єврокомісії запропонували "не сваритися з Росією"

В Єврокомісії запропонували "не сваритися з Росією" Фото: Жан-Клод Юнкер (flickr.com-epp)

За словами Юнкера, ЄС також повинен діяти разом, щоб не дозволити Росії "гнути свою лінію"

Є питання, які Європейський союз і Росія повинні вирішувати спільно. Про це заявив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, відповідаючи на питання австрійської газети Der Standard щодо звинувачення російських хакерів в атаці на британське відомство, що відповідає за хімічну зброю, передає РБК-Україна.

Також Юнкер заявив, що "не вважає за потрібне сваритися з Москвою".

За його словами, є питання, які ЄС і Росія повинні вирішувати спільно.

При цьому Юнкер підкреслив, що Євросоюз повинен діяти разом, щоб не дозволити Росії "гнути свою лінію".

Зазначимо, матеріал Guardian про російських кібератаки, про яку запитували Юнкера, був присвячений розслідуванню спроби кібератаки на МЗС Великобританії і лабораторію в Портон-Даун під Солсбері, де займаються утилізацією хімічної зброї. У статті стверджувалося, що напад було попереджено спеціальним кіберпідрозділом контррозвідки.

Нагадаємо, влада Великобританії та Німеччини може запровадити нові санкції проти РФ через звинувачення в кібератаках, які прозвучали у Міністерстві юстиції та Міністерстві оборони Нідерландів.

Крім того, Німеччина звинуватила РФ в масштабних кібератаках. Німецький уряд повністю довіряє оцінкою британських і голландських властей щодо кібератак з боку Росії.

Сьогодні РБК-Україна писало про хакерську атаку на соцмережу в Латвії. Зламана draugiem.lv - при спробі зайти в мережу звучить російський гімн, з'являються російський прапор і фотографії з президентом Путіним і "зеленими чоловічками".