ua en ru

Євроінтеграційні реформи ведуть до краху вітчизняної економіки, - Медведчук

Глибока та всеосяжна зона вільної торгівлі з ЄС виявилася економічною та геополітичною авантюрою. Таку думку висловив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

На думку політика, призупинення процесу підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом 21 листопада 2013 року було єдино можливим і правильним рішенням. "Євроінтеграційна істерія, яку прихильники західного курсу пишномовно іменували реформами, призвела до занепаду української економіки. Ризики і загрози, пов'язані з приєднанням України до ЗВТ з ЄС, про які попереджав "Український вибір", стали реальністю", - підкреслив політик.

"Все, що відбувалося потім: спроба влади заборонити мирні протестні акції, розгін демонстрантів 30 листопада, кровопролиття на Майдані і вулиці Грушевського, - свідчило про одне: політики і чиновники панічно бояться справжнього народовладдя і намагаються не допустити громадян до вирішення життєво важливих для країни питань", - стверджує лідер "Українського вибору".

"Не змінилася ситуація в країні і після Майдану, з приходом до влади прозахідно налаштованих "демократичних" сил. Вони знову оголосили європейський курс непорушним і безальтернативним. Протягом 6 місяців влада називала західний вектор економічного співробітництва пріоритетним для України. Однак 12 вересня Київ і Брюссель домовилися про призупинення вступу в дію угоди про глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі з Євросоюзом, оскільки українська економіка просто не витримала б євроінтеграційних реформ (згідно з даними Держстату, в серпні 2014 року промислове виробництво скоротилося на 21,4% порівняно з серпнем 2013-го)", - підкреслив Медведчук.

На його думку, влада була змушена визнати очевидний факт: євроінтеграційні реформи ведуть до краху вітчизняної економіки.