ua en ru

Цього року ГПУ повернула 8 млрд гривень на користь держави, - Луценко

Цього року ГПУ повернула 8 млрд гривень на користь держави, - Луценко Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Луценко нагадав про успішну спецконфіскацію грошей "сім'ї Януковича", яку було проведено торік

У 2018 році Генеральна прокуратура в рамках представництва державних інтересів в судах повернула на користь України близько 8 мільярдів гривень. Про це журналістам у ході брифінгу в четвер, 27 вересня, повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

Він також нагадав про минулорічну спецконфіскацію грошей "сім'ї Януковича".

"Генеральна прокуратура щорічно повертає в рамках представництва державних інтересів в судах певну суму коштів. Минулого року ця сума була грандіозною. Вона складалась із спецконфіскату у 1,5 мільярди доларів організованого злочинного угруповання Януковича, а також близько 10 мільярдів гривень, які за рішенням судів було повернуто на користь держави та держпідприємств. Цього року ця сума - вже 8 мільярдів", - повідомив Луценко.

Нагадаємо, як заявляв генпрокурор на дебатах високого рівня Генеральної Асамблеї ООН у травні 2018 року, викриття корупційних схем в Україні дозволяють зберегти до 7 млрд доларів щорічно.

Раніше, у лютому поточного року, Луценко заявляв, що шляхом спецконфіскації до держави повернуто більше 44 млрд гривень.

Додамо, що що у 2017 році було витрачено близько 14 з 29,5 мільярдів гривень, які надійшли до державного бюджету в результаті конфіскації рахунків екс-президента Віктора Януковича і його оточення. Законом про державний бюджет на 2017 рік було передбачено використання 22,5 мільярдів конфіскованих коштів.