ua en ru

Держбюджет витратив половину конфіскованих "грошей Януковича", - Держказначейство 

Держбюджет витратив половину конфіскованих "грошей Януковича", - Держказначейство  Фото: Віктор Янукович, колишній президент (news-cloud.net)

Ще 8 мільярдів буде використано державним бюджетом у 2018 році

У 2017 році було витрачено близько 14 з 29,5 мільярдів гривень, які надійшли до державного бюджету в результаті конфіскації рахунків екс-президента Віктора Януковича і його оточення. Про це сьогодні, 20 лютого, під час прес-конференції заявила голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз, передає кореспондент РБК-Україна.

"За підсумками року 11 розпорядників бюджетних коштів використали 14 мільярдів з цих коштів", - повідомила Слюз.

Голова Держказначейства зазначила, що 8 мільярдів конфіскованих коштів буде використано державним бюджетом на 2018 рік у якості перехідних залишків.

У квітні 2017 року на виконання рішення суду на рахунки органів Держказначейства, надійшли кошти в еквіваленті близько 29,5 мільярдів гривень. Законом про державний бюджет на 2017 рік було передбачено використання 22,5 мільярдів конфіскованих коштів.

Нагадаємо, у січні печерський райсуд Києва дозволив Генеральній прокуратурі вилучити оригінал вироку Аркадію Кашкину, який проходить у справі про спецконфискацію 1,5 млрд доларів так званих "грошей Януковича".