ua en ru

Якщо ВР не ухвалить закон про вибори до саміту у Вільнюсі, це не погіршить європерспективи України, - Жванія

Народний депутат України, голова парламентського комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування, член фракції Партії регіонів Давид Жванія заявив, що якщо ВР не прийме до саміту у Вільнюсі євроінтеграційний законопроект про вибори народних депутатів, це не вплине негативним чином на євроінтеграційні перспективи України. Про це Жванія заявив журналістам у парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ви прекрасно розумієте, що питання стоїть лише стосовно Тимошенко, а ці два закони (про вибори і про прокуратурі), вони так, додатково. Тому як голова комітету я буду стояти на позиції, що вибори - це вибори. Закон про вибори, який ми розглядаємо, що стосується виборів народних депутатів, а вони - через чотири роки. Всі поправки Венеціанської комісії в першому читанні в проекті, який був розглянутий, вони були враховані. Є додаткові дуже правильні пропозиції і поправки, які надходять, і вони всі будуть враховані, і ми вийдемо на законопроект, який буде збалансованим і в принципі буде проект, за яким ми будемо рухатися ще до наступних парламентських виборів", - сказав Жванія.

На питання про те, чи не вплине негативно на підсумки Вільнюського саміту, якщо парламент не прийме найближчим часом законопроект про вибори у другому читанні і в цілому, Жванія зазначив: "(Питання про остаточне ухвалення даного законопроекту до саміту) і не стояло так, що це повинно було бути. Це повинен був бути сигнал..., що за рекомендаціями Венеціанської комісії та інших інституцій..., що парламент враховує всі (рекомендації), крім деяких".