ua en ru

Ще одна українська компанія отримала право експорту продукції в ЄС

Ще одна українська компанія отримала право експорту продукції в ЄС Фото: м'ясний ринок (УНІАН)

Право експортувати продукцію в ЄС мають 288 українських підприємств

Право експорту в Європейський Союз отримала українська компанія з виробництва м'яса птиці (індички). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Повідомляється, що в країни ЄС мають право експортувати продукцію 288 українських підприємств, у тому числі 108 виробників харчових продуктів, зокрема, виробники м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока і молочних продуктів.

Також в Євросоюз можуть експортувати 180 підприємств-виробників нехарчових продуктів тваринного походження, зокрема, пухо-пухові сировину, шкури, корми для непродуктивних тварин, субпродукти нехарчові, племінний матеріал, інші нехарчові продукти тваринного походження.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2017 року, вступили в силу нові торговельні преференції Європейського Союзу для України. Тепер експорт з України в Євросоюз більшості видів сільськогосподарської продукції буде проходити без застосування митних зборів.

Згідно з інформацією МЕРТ, за 6 місяців 2017 року в економіку України залучено 537 млн доларів інвестицій з США. Їх найбільший обсяг залучено у підприємства в сферах оптової і роздрібної торгівлі - 25%; промисловості - 23%; операцій з нерухомим майном - 13%; будівництва - 9%; професійної, наукової і технічної діяльності - 8%; фінансової та страхової діяльності - 6%.