ua en ru

ЄС виступає проти силових методів врегулювання українського кризи, - Медведчук

Європа відмовилася підтримувати мілітаристський настрій Києва та сприяти ескалації збройного протистояння в Україні. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" написав лідер руху Віктор Медведчук.

Політик наводить на доказ слова верховного представника ЄС із зовнішньої політики і безпеки Федерики Могерини, яка заявила, що військове вирішення кризи в Україні є неприйнятним.

Не менш категоричною, зазначає Медведчук, була і канцлер ФРН Ангела Меркель. "Для Німеччини постачання озброєнь в Україну неприйнятні, - заявила вона. - Ми не хочемо цього робити саме з тієї причини, що не віримо у можливість вирішення цього конфлікту військовими засобами".

Голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу закликає до вирішення конфлікту у політичній площині. "Ми не віримо у можливість військового розв'язання цієї кризи", - заявив він.

"Така риторика європейців напередодні переговорів тристоронньої контактної групи з представниками ДНР і ЛНР - чіткий сигнал для офіційного Києва: ЄС категорично проти силових методів врегулювання українського кризи", - зазначає лідер "Українського вибору".
Медведчук висловив упевненість, що точка неповернення ще не пройдена. "Вірю в те, що здоровий глузд візьме гору, що політики зможуть домовитися і зробити все необхідне, щоб Україна знову стала мирною і стабільною країною", - підкреслив він.