ua en ru

ЄС вимагає від Британії 2,7 млрд євро несплачених митних зборів

ЄС вимагає від Британії 2,7 млрд євро несплачених митних зборів Фото: Єврокомісія (flickr_com_photosmartinschulz)

Процедура почалася після того, як агентство ЄС з боротьби з шахрайством виявило, що британські імпортери ухилилися від сплати митних зборів

Європейська комісія направила Великій Британії юридичне повідомлення про те, що країна не сплатила 2,7 млрд євро митних платежів до бюджету Європейського Союзу. Про це повідомляє сайт ЄК.

У Єврокомісії повідомляють, що Британія порушила законодавство ЄС щодо податку на додану вартість, що може призвести до додаткових потенційних втрат бюджету ЄС.

"Комісія підрахувала, що порушення законодавства ЄС Сполученим Королівством призвело до втрат бюджету ЄС на суму 2,7 млрд євро (плюс відсотки та витрати за вирахуванням відсотків) у період з листопада 2011 року по жовтень 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Звинувачення стосуються ввезених текстильних товарів і взуття походженням з Китаю. Це повідомлення є другим кроком у процедурі порушення, яка була розпочата в березні. Процедура почалася після того, як агентство ЄС з боротьби з шахрайством виявило, що британські імпортери ухилилися від сплати митних зборів.

Британія має два місяці, щоб виконати рекомендації. Якщо цього не станеться, Комісія може передати справу Європейського суду.

Нагадаємо, радники прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей таємно почали підготовку до можливих дострокових виборів до парламенту в листопаді.

Також додамо, після саміту в Австрії, який відбувся 20 вересня, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що переговори з Brexit зайшли в глухий кут. Вона вважає, що Євросоюз повинен виробити альтернативу її пропозиціям щодо Brexit, оскільки лідери блоку відхилили її плани, не пояснивши чому.