ua en ru

Команда прем'єра Британії готується до дострокових парламентських виборів, - Times

Команда прем'єра Британії готується до дострокових парламентських виборів, - Times Фото: Тереза Мей (gov.uk)

Мета можливих дострокових виборів - врятувати переговори щодо Brexit і посаду прем'єра

Радники прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей таємно почали підготовку до можливих дострокових виборів до парламенту в листопаді. Про це повідомили два високопоставлені джерела з команди Мей, яка займається розробкою плану, передає The Sunday Times.

Співрозмовники видання повідомили, що мета дострокових виборів - врятувати переговори щодо Brexit і посаду прем'єра для Мей.

Команда британського прем'єра сподівається, що шляхом дострокових виборів до парламенту їм вдасться заручитися громадською підтримкою нового плану із виходу з Євросоюзу.

Крім того, за інформацією видання, один із найближчих соратників Мей нібито сказав міністрам, що прем'єр готова піти у відставку наступного літа, щоб уникнути вотуму недовіри в уряді.

Нагадаємо, після саміту в Австрії, який відбувся 20 вересня, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що переговори з Brexit зайшли в глухий кут. Вона вважає, що Євросоюз повинен виробити альтернативу її пропозиціям щодо Brexit, оскільки лідери блоку відхилили її плани, не пояснивши чому.