ua en ru

У ЄС сьогодні не дійшли згоди щодо запровадження COVID-паспортів

У ЄС сьогодні не дійшли згоди щодо запровадження COVID-паспортів Фото: у ЄС поки не дійшли згоди щодо COVID-паспортів (freepik.com)

Міністри закордонних справ ЄС 11 травня зустрілися в Брюсселі щодо запровадження "зелених" сертифікатів вакцинації проти коронавірусу. Однак в перемовинах між Європейською Комісією, законодавцями ЄС та урядами ЄС згоди поки не досягнуто.

Про це повідомляє Reuters.

"Європейські міністри закордонних справ зустрілися у вівторок у Брюсселі, щоб обговорити деталі "зеленого сертифіката", який ЄС має намір запровадити в червні, проте в переговорах між Європейською Комісією, законодавцями ЄС та урядами ЄС ще не досягнуто згоди", - пише агентство.

Перемовини були проведені на тлі відкриття низки країн через падіння рівня зараження коронавірусу напередодні сезону літніх канікул.

Міністр з європейських питань Німеччини Майкл Рот заявив журналістам, що сподівається на розв'язання питання протягом тижнів.

"Це важливо не лише для країн, які залежать від туризму, але для всіх нас: це чіткий сигнал для свободи пересування та мобільності в Європейському Союзі", - сказав Рот у Брюсселі.

"Ми повинні надіслати чіткий сигнал про те, що ми прогресуємо. Це дуже важливо з огляду на літо", - додав він.

Запуск сертифікату вакцинації дозволить вакцинованим, вилікуваним від COVID-19 або особам з негативними результатами тестів, легше пересуватися в межах ЄС, де обмеження пересування вже понад рік негативно впливають на туристичну індустрію.