ua en ru

ЄС надасть Україні 27,2 млн євро на міграційний проект

ЄС надасть Україні 27,2 млн євро на міграційний проект Фото: МВС України отримає від ЄС 27,2 млн євро міграційні реформи

Кредит буде наданий протягом наступних 3 років

Європейський союз надасть Міністерству внутрішніх справ України 27,2 млн євро на фінансування реформ у міграційній сфері. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Як повідомляється, таке рішення було погоджено сьогодні під час зустрічі голови представництва ЄС в Україні Х'юга Мінгареллі з керівниками профільних організацій та відомств.

Проект допоможе Міністерству внутрішніх справ, Державній міграційній службі та Державній прикордонній службі швидше і ефективніше надавати послуги прикордонного контролю громадянам України та іноземцям.

За словами Мінгареллі, фінансування буде надано протягом наступних 3 років. Представник ЄС також зазначив, що зазначений проект стане найбільшим з усіх проектів ЄС у сфері міграції.

"Це найбільший з усіх проектів ЄС у сфері міграції, який коли-небудь реалізовувався у країнах Східного партнерства. Ми надамо 27,2 млн євро у наступні три роки для реалізації проекту управління міграційними процесами і притулком в Україні", - зазначив Мінгареллі.

ЄС надасть Україні 27,2 млн євро на міграційний проектФото: ЄС надасть українському МВС 27,2 млн євро

Під час виконання заходів проекту українському прикордонному відомству буде передано серверне обладнання для облаштування пунктів пропуску. Державній міграційній службі буде передано обладнання та програмне забезпечення для Центру обробки даних.

Також в рамках проекту до співпраці з ДМС та ДПС будуть залучені експерти з протидії корупції, права, інформаційних технологій та менеджменту.

Крім того, проект передбачає постійний моніторинг міграційної динаміки, що може стати основою для подальшого реформування органів, що займаються питаннями міграції в Україні, і допомогти в розробці подальшої міграційної політики.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко сподівається на збільшення обсягу фінансової підтримки ЄБРР для України в 2017.