ua en ru

Порошенко сподівається на збільшення обсягу фінансової підтримки ЄБРР для України у 2017

Порошенко сподівається на збільшення обсягу фінансової підтримки ЄБРР для України у 2017 Фото: Петро Порошенко

ЄБРР і надалі надаватиме експертну допомогу в реформуванні ПриватБанку

Президент України Петро Порошенко сподівається на збільшення обсягу фінансових ресурсів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для співпраці з Україною у 2017 році. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, у рамках участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі Порошенко провів зустріч з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті.

"Співрозмовники обговорили перспективи розвитку співробітництва та впровадження інвестиційних проектів за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку. Глава української держави висловив сподівання щодо збільшення обсягу фінансових ресурсів ЄБРР для співпраці з Україною у 2017 році", - йдеться у повідомленні.

Також обговорювалися питання реформування банківського сектору в Україні. У цьому контексті Чакрабарті високо оцінив дії української влади у питанні націоналізації ПриватБанку та підтвердив наміри ЄБРР і далі надавати експертну допомогу в реформуванні цієї банківської установи.

Крім того, Порошенко окремо відзначив ключову роль ЄБРР як адміністратора Чорнобильського фонду "Укриття" та Рахунку ядерної безпеки, сторони домовилися продовжувати співпрацю у цій сфері.

У свою чергу, президент ЄБРР запевнив Порошенка у подальшій підтримці з боку ЄБРР реформ, що здійснюються в Україні.

Порошенко сподівається на збільшення обсягу фінансової підтримки ЄБРР для України у 2017

Фото: Петро Порошенко провів зустріч з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко обговорив з наслідним принцом Ліхтенштейну питаня співробітництва між країнами.