ua en ru

ЄС допомагатиме Україні в розвитку авіації, - Томбінський

ЄС допомагатиме Україні в розвитку авіації, - Томбінський Фото: Томбінський пообіцяв, що ЄС допоможе в розвитку української авіації

Бюджет проекту складає 1,6 млн євро на 21 місяць

Сьогодні, 29 липня 2016 року, Європейський союз започаткував новий проект Twinning, який допоможе Державній авіаційній службі України підвищити авіаційну безпеку, що сприятиме сталому розвитку цивільної авіації України та її інтеграції у транспортну систему ЄС. Про це повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

"Високий рівень безпеки авіації залишається головним пріоритетом і ніколи не буде знехтуваний у процесі розбудови авіаційної промисловості. ЄС готовий до співпраці та може поділитися своїм передовим досвідом у цій сфері задля підтримки української авіації в її розвитку та підвищення стандартів безпеки польотів", - підкреслив посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський.

Він також додав, що протягом багатьох років транспортний сектор залишається одним із пріоритетних напрямків співпраці між Україною і ЄС, і цей проект є важливою частиною такої співпраці.

В свою чергу, голова Державіаслужби України Олександр Більчук відзначив важливість цього проекту для України.


"Цей проект є надзвичайно важливим. Кращі практики роботи наших колег із органів цивільної авіації Іспанії допоможуть наблизити українську цивільну авіацію до стандартів Євросоюзу. Проект передбачає практичну допомогу експертів Іспанії на місцях, навчальні візити та стажування українських спеціалістів у відповідних установах та організаціях Іспанії", - сказав він.

Зазначимо, що проект Twinning буде реалізований в Державній авіаційній адміністрації України з використанням досвіду Державної Адміністрації Іспанії з безпеки польотів та авіаційної безпеки (AESA). Також в рамках проекту передбачено тісну співпрацю з Європейським агентством з безпеки польотів (EASA).

Бюджет проекту складає 1,6 млн євро на 21 місяць.

Нагадаємо, тільки 2% українців подорожує авіатранспортом.