ua en ru

ЄС направить додатково 700 млн євро для надання допомоги біженцям в Туреччині

ЄС направить додатково 700 млн євро для надання допомоги біженцям в Туреччині Фото: twitter.com/EU_Commission

Частина коштів піде на навчання

Європейський Союз направить додатково 700 млн євро для надання допомоги біженцям в Туреччині. Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.

650 мільйонів євро надійдуть до мережі надзвичайної соціальної безпеки (ESSN), яка реалізується Світовою продовольчою програмою. Ще 50 млн. євро сприятимуть виконанню проекту ЮНІСЕФ з фінансування навчання (CCTE).

Обидві програми є провідними серед програм гуманітарної допомоги і реалізуються у тісному партнерстві з організацією "Турецький Червоний Півмісяць" та турецькою владою.

Програма ESSN надає щомісячні перекази найбільш уразливим біженцям через спеціальну дебетову карту, що дозволяє їм купувати предмети першої необхідності. Вона вже підтримує більше 1,1 мільйона біженців.

Нагадаємо, 15 червня Європейська комісія направила до суду Європейського союзу скарги проти Чехії, Угорщини і Польщі за невиконання юридичних зобов'язань по переміщенню мігрантів.

Відповіді, надані Чехією, Угорщиною і Польщею, не задовольнили ЄК, і у грудні вона вирішила перейти до наступного етапу провадження.