ua en ru

Єврокомісія подала до суду на три країни через відмову приймати мігрантів

Єврокомісія подала до суду на три країни через  відмову приймати мігрантів Фото: засідання ЕК (flickr.com/photosmartinschulz)

15 червня ЄК відкрила процедуру порушення справи проти Чехії, Угорщини і Польщі

Європейська комісія направила в суд Європейського союзу скарги проти Чехії, Угорщини і Польщі за невиконання юридичних зобов'язань щодо переміщення мігрантів. Про це йдеться в повідомленні на сайті ЄК.

Повідомляється, що 15 червня 2017 року Європейська комісія відкрила процедуру порушення справи проти Чехії, Угорщини і Польщі.

Відповіді, надані Чехією, Угорщиною і Польщею, не задовольнили ЄК, і вона вирішила перейти до наступного етапу виробництва.

"Незважаючи на підтвердження з боку Суду ЄС щодо дійсності схеми переселення, Чехія, Угорщина і Польща продовжують не виконувати свої юридичні зобов'язання. Отримані відповіді були незадовільними, і вони не свідчили про те, що вони сприятимуть виконанню рішення про переселення", - йдеться в заяві ЄК.

Нагадаємо, на початку вересня комісар ЄС з внутрішніх справ і питань міграції Дімітріс Аврамопулос заявив, що Європейська комісія готова протягом найближчих тижнів ініціювати судові позови проти Польщі, Чехії та Угорщини з-за відмови приймати біженців.