ua en ru

ЄС сподівається на угоду Косова та Сербії щодо обміну територіями до травня 2019

ЄС сподівається на угоду Косова та Сербії щодо обміну територіями до травня 2019 Фото: Федеріка Могеріні (flickr.com/eeas)

Угода може включити визнання Косова з боку Сербії

Європейський союз сподівається, що Косово і Сербія укладуть угоду щодо обміну територіями до травня 2019 року. Про це заявила глава зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріка Могеріні, передає EUobserver.

За словами Могеріні на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн Європейського союзу, Брюссель сподівається, що Косово і Сербія укладуть угоду щодо обміну територіями до травня 2019 року. Зазначимо, в травні наступного року завершиться мандат нинішнього Європарламенту і Єврокомісії, та пройдуть чергові загальноєвропейські вибори.

Могеріні додала, що крім обміну територіями між Косово та Сербією угода може включати визнання незалежності Пріштіни з боку Белграда.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що лідери Сербії та Косова публічно виступили за обмін територіями.

"Косово має намір досягти юридичної угоди з Сербією. Час зробити це зараз. У нас є невелике вікно можливостей. Це нелегко. Це дуже, дуже складно. Ось чому всі повинні підтримати це", - заявив лідер Косово Хашим Тачі і закликав Євросоюз підтримати дану ініціативу.

Крім того, в США допускають зміну кордонів між Сербією і Косово.