ua en ru

ЄС може накласти ембарго на постачання зброї до Сирії і ввести інші санкції

Євросоюз (ЄС) може накласти ембарго на постачання зброї до Сирії і ввести інші санкції щодо цієї близькосхідної держави. Про це повідомляє РБК з посиланням на радіостанцію Europe1, яка посилається на анонімні джерела, близькі до керівництва блоку. Причиною для обмежень, які може накласти ЄС, - жорстке подавлення сирійською владою акцій протесту в цій державі.

Крім заборони на продаж зброї Сирії, Євросоюз може заморозити активи низки офіційних осіб сирійського держави і заборонити їм в'їжджати до країн ЄС. Точний список осіб, які можуть бути піддані цих санкцій, як повідомляється, буде складено пізніше.

29 квітня делегації 27 країн ЄС провели екстренну зустріч у Брюсселі з приводу ситуації в Сирії. За її підсумками вирішено створити експертну комісію з вироблення санкцій. Повідомляється, що її робота може бути завершена в досить короткі терміни.

З березня ц.р. в Сирії проходять акції протесту. Мешканці країни вимагають відставки Президента країни Башара Асада. З початку заворушень у результаті зіткнень протестуючих і працівників правоохоронних органів було вбито більше 450 осіб. Як заявляють сірійські правозахисні організації, тільки в ході акцій протесту, що відбулися напередодні, було вбито більше 60 чоловік. Інші джерела цю інформацію поки не підтверджують.

Напередодні США наклали санкції на трьох високопоставлених офіцерів спецслужб Сирії і одного іранського керівника спецслужби.