ua en ru

Ердоган назвав число ліквідованих у сирійському Африні

Ердоган назвав число ліквідованих у сирійському Африні Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (facebook.com/RecepTayyipErdogan)

Президент Туреччини заявив, що продовжить боротьбу з тероризмом

Туреччина ліквідувала в сирійському Африне понад 4 тис. бойовиків і має намір продовжити боротьбу з тероризмом. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, передає Anadolu Agency.

"Ми будемо продовжувати робити те, що необхідно для спокою нашої нації. Ми також будемо робити те, що необхідно в північній частині Сирії", - заявив Ердоган.

Президент Туреччини повідомив, що 4272 терориста були нейтралізовані в сирійському регіоні Афрін, 258 в Туреччині, 353 в північному Іраку з початку операції "Оливкова гілка" 20 січня.

Туреччина, а також США і ЄС вважають організацію PKK (Робоча партія Курдистану) терористичною. Кампанія даної організації проти Туреччини триває більше трьох десятиліть. Вважається, що за цей час загинуло понад 40 тисяч людей, включаючи жінок і дітей.

Операцію "Оливкова гілка" почали для того, щоб очистити Афрін, розташований в північно-західній частині Сирії, від бойовиків PKK і "Ісламської держави" (ІД) на тлі зростаючих загроз з боку регіону.

Нагадаємо, 25 березня Ердоган повідомляв, що з початку операції "Оливкова гілка" в сирійському Африні турецька армія ліквідувала понад 3,7 тис. бойовиків курдських формувань.