ua en ru

Ердоган пригрозив новими ударами по курдських загонах у Сирії та Іраку

Ердоган пригрозив новими ударами по курдських загонах у Сирії та Іраку Фото: Реджеп Ердоган попередив про нові удари по курдах

Анкара "буде змушена" продовжити нанесення ударів по курдських позиціях

Туреччина може продовжити нанесення ударів по позиціях курдського ополчення в Іраку і Сирії при необхідності. Про це заявив президент країни Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє Associated Press.

Зокрема турецький лідер підкреслив, що Анкара "буде змушена" продовжити нанесення ударів по курдських позиціях.

"Ми не будемо повідомляти дату і час, коли ми завдамо удару. Але вони будуть знати, що турецькі військові можуть прийти до них", - підкреслив він.

На думку Ердогана, західні країни, і зокрема США, повинні припинити надавати курдам підтримку. Він пообіцяв обговорити це питання при особистій зустрічі з президентом Дональдом Трампом.

Повідомляться, що напередодні цієї заяви американські військові направили техніку в курдські райони півночі Сирії, що може бути свідченням їхнього бажання встановити буферну зону між турецькими військовими і курдським ополченням. При цьому американські військові діяли разом із силами курдських загонів самооборони (YPG). Цю організацію в Туреччині вважають терористичною.

Нагадаємо, 25 квітня в результаті авіаударів, які ВПС Туреччини завдали по позиціях курдів у Сирії та Іраку, загинуло і постраждало кілька десятків осіб. Анкара заявила, що ця операція була спрямована проти сил Робочої партії Курдистану. Запущені з турецьких літаків ракети зруйнували кілька курдських тренувальних баз.