ua en ru

У Туреччині заявили про знищення 70 курдських бойовиків у Сирії та Іраку

У Туреччині заявили про знищення 70 курдських бойовиків у Сирії та Іраку Фото: Туреччина завдала ударів по курдах у Сирії та Іраку

Офіційний Багдад та США засудили неузгоджені з коаліцією авіаудари Туреччини по автономному курдському регіону

Турецькі військові літаки вранці у вівторок, 25 квітня, завдали ударів по ймовірних позиціях курдських повстанців на півночі Іраку у районі хребта Сінджар та у гірських районах північно-східної частини Сирії. Про це повідомляє DW.

Турецька армія заявила, що під час цієї операції ліквідувала "близько 70 бойовиків", за повідомленням збройних сил Туреччини, ці території стали "місцями скупчення терору".

Зі слів турецької влади, операція мала на меті перешкодити постачанню зброї та вибухівки забороненій у Туречинні "Робітничій партії Курдистану" (РПК).

Водночас представники наближених до РПК курдських "Загонів народної самооборони" у Сирії повідомили, що на півночі країни загинуло щонайменше 20 бійців, ще 18 - поранені.

Як зазначає видання, "Загони народної самооборони" входять до збройного альянсу сирійської опозиції та курдських формувань "Демократичні сили Сирії", який веде боротьбу з терористичним угрупованням "Ісламська держава" в координації та за підтримки міжнародної антитерористичної коаліції, очолюваної США.

Загони повстанців пешмерга в Іраку повідомили, що у Синджарі загинуло п'ятеро їхніх бійців.

Офіційний Багдад та США засудили авіаудари Туреччини по автономному курдському регіону.

Речник Держдепартаменту заявив, що ці удари не були узгоджені з міжнародною коаліцією і США та закликав Анкару надалі координувати всі свої військові дії з союзниками.

Нагадаємо, Рада Європи у вівторок, 25 квітня 2017 року, вирішила внести Туреччину до переліку країн, взятих до моніторингу, оскільки стурбована придушенням опозиції та порушенням прав людини через концентрацію влади президентом Реджепом Ердоганом.