ua en ru

Ердоган пригрозив Європі проблемами через визнання геноциду вірмен

Ердоган пригрозив Європі проблемами через визнання геноциду вірмен Фото: президент Туреччини Реджеп Ердоган пообіцяв Європі проблеми через визнання геноциду вірмен

Президент Туреччини вважає "вірменське питання" шантажем

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вважає звинувачення Османської імперії в геноциді вірмен під час Першої світової війни "шантажем", спрямованим проти сучасної турецької держави. Про це він заявив в суботу, 4 червня, передає "Радіо Свобода".

"Або ми знаходимо справедливе рішення наших проблем, або Туреччина перестане бути бар'єром для проблем Європи", - підкреслив Ердоган, натякаючи на угоду Туреччини з Євросоюзом, спрямовану на боротьбу з потоком мігрантів до Європи.


Масові вбивства і депортації вірмен турками-османами визнали геноцидом багато істориків і деякі країни світу. Туреччина відкидає такі звинувачення і стверджує, що причиною смертей були громадські заворушення, а не сплановані зусилля уряду Османської імперії зі знищення християнської меншини.

Нагадаємо, 2 червня 2016 року Німецький бундестаг прийняв резолюцію, згідно з якою масове знищення вірмен в Османській імперії у 1915-1916 роках кваліфікується як геноцид.