ua en ru

Єпископ Солсберійський засумнівався в заяві підозрюваних в отруєнні Скрипалів

Єпископ Солсберійський засумнівався в заяві підозрюваних в отруєнні Скрипалів Фото: Ніколас Холтэм (eciu.net)

Ніколас Холтем прокоментував інтерв'ю росіян підозрюваних в отруєнні Скрипалів

Єпископ Солсберійський Ніколас Холтем в ефірі BBC Radio 4 прокоментував інтерв'ю росіян, підозрюваних в отруєнні екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, Олександра Петрова та Руслана Боширова. Про це повідомляє The Telegraph.

"Це все не здається правдоподібним, чи не правда?", - прокоментував єпископ інтерв'ю Петрова і Боширова.

Відповідаючи на питання, чи є у технічних працівників собору відеозаписи з камер спостереження, що підтверджують перебування росіян у церкви, єпископ заявив, що кадрів, здатних зв'язати Петрова і Боширова з перебуванням в соборі, немає.

"Як шкода, що вони не проводили більше часу в цьому місті, де вони могли б вивчити собор", - сказав Холтэм.

Нагадаємо, раніше в Британії заявили, що підозрювані в отруєнні колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля Олександр Петров і Руслан Боширов є офіцерами військової розвідки Росії. Як відомо, в інтерв'ю одному з російських телеканалів вони повідомили: "Ми планували відірватися в Лондоні. У Солсбері поїхали подивитися на собор, Олд Сарум, Стоунхендж. Але 3 березня був сильний снігопад, тому ми не змогли нормально погуляти. 4 березня ми повернулися, щоб все-таки побачити визначні пам'ятки. Ми не знали раніше, хто такий Скрипаль".

У Британії встановили особи двох чоловіків, які фігурують в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в англійському місті Солсбері. Їх звинуватили у змові вбивства Скрипалів з використанням речовини "Новачок". Пізніше було встановлено, що співробітники ГРУ РФ, яких підозрюють в отруєнні Скрипалів, з вересня 2016 року по березень 2018 майже 30 разів літали в Європу, найчастіше - в Женеву.