ua en ru

Єнін про катастрофу МАУ: Ірану не вдасться уникнути виплати компенсацій

Єнін про катастрофу МАУ: Ірану не вдасться уникнути виплати компенсацій Фото: заступник Міністра закордонних справ Євген Єнін (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

У справі про катастрофі літака МАУ ("Міжнародних авіаліній України") Ірану не вдасться уникнути виплати компенсацій. Українська сторона наполягає на тому, що компенсації мають бути вище запропонованих 150 тисяч доларів.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

За його словами, рішення погоджуватися чи ні на компенсацію Тегерана в розмірі 150 тисяч доларів буде прийматися кожною потерпілою сім'єю.

"Ми як уряд впевнені, що і сума компенсацій, яка буде погоджена під час урядових переговорів, буде вище суми, яку в односторонньому порядку або в якості своєї стартової переговорної позиції запропонувала іранська сторона", - зазначив Єнін.

Він підкреслив, що виплати окремим сім'ям не позбавляють Іран від міжнародно-правової відповідальності.

"Уникнути виплати компенсацій Ірану не вдасться. Жодного прецеденту, коли б траплялася авіакатастрофа, але постраждалі не отримували компенсації, у світовій практиці не існує", - додав Єнін і додав, що не може прогнозувати дату, коли Тегеран виплатить гроші.