ua en ru

"Енергоатом" заявив про отримання 300 млн євро кредиту від Євратому на підтримку АЕС

"Енергоатом" заявив про отримання 300 млн євро кредиту від Євратому на підтримку АЕС Фото: глава "Енергоатому" Юрій Недашковський

Разом із коштами ЄБРР загальна сума кредиту становить 600 млн євро

НАЕК "Енергоатом" заявив про отримання 300 млн євро кредиту від Євратому на підтримку українських атомних електростанцій. Про це повідомляє прес-служба НАЕК.

"28 травня НАЕК "Енергоатом" отримав повідомлення від Європейського співтовариства з атомної енергії (Євратом) про набуття чинності позикової угоди, укладеної 7 серпня 2013 року і ратифікованої Верховною Радою у травні 2014 року про надання Євратомом кредиту в розмірі 300 млн євро на реалізацію Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків українських АЕС (КзППБ)", - йдеться в повідомленні.

У відомстві підкреслили, що таким чином, враховуючи також кредитну угоду з ЄБРР, яка набула чинності 19 грудня 2014 р., роботи щодо залучення кредиту від ЄБРР та Євратому на загальну суму 600 млн євро можна вважати завершеними.

"Слід зазначити, що Енергоатом отримав найбільший кредит в енергетичному секторі за всю історію України, що свідчить про високий рівень довіри до атомної генерації України з боку поважних європейських інституцій як ЄБРР і Євратом", - підкреслив президент "Енергоатому" Юрій Недашковський.

Нагадаємо, КзППБ була затверджена Кабінетом міністрів України ще 7 грудня 2011 р. У програму включені заходи щодо підвищення безпеки та додаткові заходи, розроблені за результатами "стрес-тестів", що проходили на українських АЕС з урахуванням уроків аварії на японській АЕС Фукусіма.

Програма встановлює обсяг заходів з підвищення безпеки, які повинні бути реалізовані на кожному енергоблоці АЕС.