ua en ru

Emirates Airline замовить у Boeing 100 літаків на 30 млрд дол

Авіаперевізник на Близькому Сході Emirates Airline, що найшвидше розвивається, активно веде переговори з американською корпорацією Boeing щодо придбання 100 пасажирських літаків, що обіцяє авіавиробнику комерційне замовлення на 30 млрд дол. Про це повідомляє "Росія 24".

Поряд з цим компанія з ОАЕ Emirates розглядає можливість покупки магістральних повітряних суден у французької компанії Airbus, у тому числі А380 і дводвигуновий пасажирський літак A 350, що розробляється.

Emirates повідомила, що подробиці угоди будуть озвучені наступного місяця під час дубайського авіашоу, хоча авіакомпанія підкреслила, що ніяких угод не було досягнуто. Boeing і Airbus відмовилися від коментарів.

Emirates Airline, контрольована державою, була створена в 1985 р. зростає швидкими темпами і забезпечує високий рівень конкуренції на ринку далекомагістральних перевезень для більш старих компаній з США, Європи та Азії.

За даними Міжнародної асоціації повітряного транспорту, Emirates найбільший у світі парк широкофюзеляжних пасажирських літаків.