ua en ru

Еквадор може розглянути питання про надання притулку викривачу ЦРУ

Еквадор може розглянути питання про надання притулку викривачу американської розвідки Едварду Сноудену. Таку заяву зробив в Лондоні міністр іноземних справ латиноамериканської держави Рікардо Патіньо, передає новинне агентство AVN.

"Ви можете звернутися по допомогу до уряду Еквадору, і ми готові розглянути цей запит", - сказав дипломат. Він також додав, що можливе надання політичного притулку Сноудену розглядатиметься більш ретельно, ніж у випадку з творцем ресурсу WikiLeaks Джуліаном Ассанжем.

Нагадаємо, раніше в червні 2013 р. в американській пресі були опубліковані журналістські розслідування, в яких йшла мова про те, що розвідспільнота США отримала доступ до серверів провідних комп'ютерних та інтернет-компаній, включаючи Google, Facebook, Apple і Yahoo!. Джерелом витоку даних про стеження спецслужб США за користувачами інтернету виявився 29-річний Едвард Сноуден, який останні чотири роки був технічним співробітником Агентства національної безпеки і працював з зовнішніми підрядниками, зокрема з Booz Allen і Dell. У червні 2013 р. інформатор покинув свій будинок на Гавайях і перебрався в Гонконг, де переховується в даний час. У США відносно нього проводиться кримінальне розслідування.

Читайте також: У США заведено кримінальну справу на викривача з ЦРУ (відео)