ua en ru

Експортні ціни на передільний чавун за тиждень знизилися на 15%

Експортні ціни на передільний чавун за тиждень знизилися на 15% Фото: українська металургія

Великі світові споживачі поки не поспішають купувати чавун

Українські експортні котирування передільного чавуну за тиждень знизилися в середньому на 15% і досягли діапазону 155-160 дол./т, FOB порти України. Про це повідомили у прес-службі ДП "Держзовнішінформ".

Як зазначається, листопадові продажі провідних постачальників чавуну на ринку країн Європейського союзу відкрилися новим зниженням котирувань на тлі стагнації попиту на ключових ринках споживання.

При цьому європейські споживачі продовжують наполягати на додаткових знижках і називають у якості прийнятного рівня ціни позначку у 150 дол./т, FOB. Багато операторів ринку побоюються, що ціни продовжать знижуватися найближчим часом, тим більше що цьому сприяє відновився спадний ціновий тренд в сегменті залізної руди.

"У першій половині листопада світовий ринок передільного чавуну демонстрував зниження контрактних цін, проте на суміжних сировинних ринках спостерігалося поліпшення кон'юнктури. Дана обставина вже найближчим часом позитивно відіб'ється на цінах. Водночас великі споживачі поки не поспішають закуповувати чавун, посилаючись на високі складські запаси і складності з реалізацією готового металопрокату", - зазначив експерт "Держзовнішінформу" Вадим Одаренко.

Нагадаємо, виробництво сталі в Україні у вересні скоротилося на 3,6%.