ua en ru

Експерти встановили місце закладання бомби на борту російського А321

Експерти встановили місце закладання бомби на борту російського А321 Фото: катастрофа А321

Терористи замінували відсік негабаритного багажу в хвостовій частині літака

Міжнародна технічна комісія з розслідування катастрофи А321 на Синайському півострові встановила точне місце закладки бомби, яка забрала життя 224 людей, які перебували на борту. На думку експертів, терористи замінували відсік негабаритного багажу в хвостовій частині літака, сховавши СВУ з таймером між дитячих колясок і плетеними меблями, повідомляє "Коммерсант".

"Спрацьовування невеликої за потужністю бомби призвело до миттєвого відриву хвоста машини і, як наслідок, до її переходу в некероване пікірування", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, експерти змогли встановити епіцентр вибуху завдяки організованій ними викладці зібраних фрагментів А321 в ангарі в аеропорту Каїра.

"При дослідженні плоскої викладки експерти однозначно визначили, що вибух стався в хвостовій частині літака - трохи позаду останнього ряду крісел", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, епіцентр вибуху знаходився не за спинками крісел, а на підлозі так званого відділення розсипного вантажу або відповідно з авіаційної термінологією bulk-камери.

Крім того, допускається, що в організації вибуху був задіяний залучений терористами працівник сервісної служби єгипетського аеропорту Шарм-еш-Шейх, що обслуговував виліт пасажирського рейсу "Когалимавіа" в Санкт-Петербург 31 жовтня 2015 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бомба, яка призвела до катастрофи російського літака над Єгиптом, має схожу конструкцію з використаною терористами для вибухи житлових будинків у Москві в 1999 році.