ua en ru

Експерти ОБСЄ зацікавились проблемами "Батьківщини", - К.Бондарєв

Експерти Бюро демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ зацікавились проблемами Київської обласної організації партії "Батьківщина". Про це йшлося під час зустрічі експертів із керівником обласного осередку, народним депутатом Костянтином Бондарєвим, повідомляє прес-служба К.Бондарєва.
Під час зустрічі експерти Бюро демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ обговорили проблеми закону "Про судоустрій і статус суддів", а також зміни до закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів". Але детальніше зупинились на проблемах Київської обласної "Батьківщини" напередодні виборів. "Я доповів експертам Бюро демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ, що замість цивілізованих виборів відбувається правове свавілля. Партія регіонів та її сателіти отримали 2/3 місць в територіальних виборчих комісіях. Партія "Батьківщина", яка має формально такі ж самі права, як і Партія регіонів, не має своїх представників у виборчих комісіях. Експерти дізнались, як виглядає керівний склад у тервиборчкомах Київської області: із 37 голів 24 від Партії регіонів, 6 - від Народної партії, від комуністів - 1, від регіонального клону "Батьківщина" - 1 та від Української соціал-демократичної партії - 2", - наголосив К.Бондарєв.
Народний депутат розповів про те, як партійці Київської обласної "Батьківщини" пішли на голодування, щоб хоча б у такий спосіб привернути увагу влади і безпосередньо Президента до проблем партійного осередку.
"Зустріч з експертами Бюро демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ була дуже продуктивною. Вони почули правду про ситуацію в Київській області, про дії влади, яка доклала максимум зусиль, аби справжня "Батьківщина" не потрапила на вибори. Розмова була дуже відвертою", - наголосив він.
Свій звіт після зустрічі з К.Бондарєвим експерти відправлять у Польщу, де знаходиться центральний офіс Бюро демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ.