ua en ru

Експерти ЄС проведуть нараду щодо введення ліміту цін на газ з Росії: названа дата

Експерти ЄС проведуть нараду щодо введення ліміту цін на газ з Росії: названа дата Фото: експерти ЄС проведуть нараду щодо запровадження ліміту цін на газ із Росії (Getty Images)

Експерти країн Євросоюзу планують вже на цьому тижні провести нараду, на якій обговорять введення граничної ціни на імпорт російського газу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що технічна нарада щодо ліміту цін на газ з РФ відбудеться в середу, 7 вересня. При цьому більшість країн Євросоюзу все ще розходяться в думках щодо введення подібних санкцій, оскільки такий крок може призвести до повного припинення поставок російського блакитного палива.

За даними Bloomberg, Єврокомісія вважає, що граничні ціни необхідно вводити тільки в тому випадку, якщо Євросоюз готовий до припинення імпорту газу з РФ.

"Гранична ціна повинна бути розроблена таким чином, щоб Росія опинилася в гіршому становищі в разі припинення поставок газу, ніж при дотриманні граничної ціни. Враховуючи, що в попереднє десятиліття (2010/2020 роки) ціни на російський газ встановилися в діапазоні від 5 євро до 35 євро/МВт-год, будь-яка межа вище цього рівня забезпечить Росії перевищення граничних виробничих витрат", - вважають в ЄК.