ua en ru

Експерт звинуватив Гонтареву в "розвалі" всієї банківської системи України

Експерт звинуватив Гонтареву в "розвалі" всієї банківської системи України Фото: Нацбанк

Голова Національного банку Валерія Гонтарєва "успішно розвалила" всю банківську систему країни. Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Під виглядом проведення реформ, вона (Гонтарева, - ред.) у два рази збільшила інфляцію в країні, відразу зробила мільйони людей бідняками. Гонтарева успішно розвалила всю банківську систему країни, заради піднесення нової фінансово-промислової групи свого Патрона і дбайливого ставлення до російського банківського бізнесу в Україні. Вони обидва, з різних причин, Моторола і Гонтарева, повинні отримати героїв Росії з рук Путіна за ту шкоду і страждання, яких вони завдали Україні", - заявив Небоженко.

За його словами, голова НБУ з часом "зізнається в усьому і потрапить під дію, зручного для корупціонерів всього світу, американського закону про захист свідків".

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності направить звернення президенту України Петру Порошенку щодо перешкоджання його діяльності з боку голови Національного банку Валерії Гонтаревої.

Крім того, лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляла про те, що Верховна Рада повинна створити тимчасову слідчу комісію про розслідування діяльності Валерії Гонтаревої на посаді голови Національного банку України і проголосувати звернення до президента, щоб він виконав свій конституційний обов'язок і звільнив її.