ua en ru

Екс-співробітник консульства України в Малазі привласнив понад 700 тис. гривень, - прокуратура

Екс-співробітник консульства України в Малазі привласнив понад 700 тис. гривень, - прокуратура Фото: прокуратура Києва (РБК-Україна)

Колишній чиновник протягом 2014-2016 років перераховував на свій рахунок гроші консульства

Колишній співробітник консульства України в Малазі (Іспанія) під час відрядження привласнив понад 700 тис. гривень державних коштів. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Києва.

Повідомляється, що прокуратура направила обвинувальний акт стосовно колишнього працівника консульства України в Малазі за обвинуваченням у заволодінні державними коштами.

"Перебуваючи на посаді спеціаліста з фінансових питань та діловодства консульства України в Малазі на час тривалого відрядження і маючи службовий доступ до системи клієнт-банк, екс-чиновник систематично здійснював незаконні перекази коштів з рахунків консульства на власний банківський рахунок. У ході фінансового аудиту з'ясувалося, що протягом 2014-2016 років без жодного документального обґрунтування він перерахував на свій рахунок більше 700 тис. гривень державних коштів", - йдеться в повідомленні.

Колишньому чиновнику повідомили про підозру в заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. Обвинувальний акт направлено до Шевченківського райсуду Києва для розгляду по суті. Крім того, місцевою прокуратурою заявлено позов про стягнення з обвинуваченого всієї суми нанесеного збитку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ отримало доступ до номерів директорів фіктивних фірм у справі про розкрадання з ПриватБанку. Зокрема, у цій справі фігурують 4 компанії.