ua en ru

Екс-керівникам ДСНС Бочковському і Стоєцькому зачитали обвинувальний акт

Екс-керівникам ДСНС Бочковському і Стоєцькому зачитали обвинувальний акт Фото: екс-главу ДСНС Сергія Бочковського звинувачують у вимаганні

Суд продовжить розгляд справи Бочковського і Стоєцкого 24 березня

В Шевченківському райсуді Києва екс-голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергію Бочковському та його заступнику Василю Стоєцькому зачитали обвинувальний висновок. Про це передає "5 канал".

"У Бочковського кілька епізодів неправомірної вигоди, зловживання владою, службове підроблення. У Стоєцького в свою чергу теж кілька епізодів замаху на вимагання неправомірної вигоди і зловживання владою", - зазначив прокурор ГПУ Олександр Цилюрик.

Шевченківський райсуд Києва продовжить розгляд справи за обвинуваченням екс-голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького 24 березня о 13.30.

Екс-чиновників підозрюють у використанні службового становища і нанесенні збитків державі в понад 6,5 млн гривень. Мова йде, зокрема, про фальсифікації документів, незаконне виділення резервних грошей на держзакупівлі і непрозорі тендери.

Також, їх звинувачують у вимаганні від 30 до 50 тис. гривень щомісяця від керівників територіальних підрозділів ДСНС.

Нагадаємо, в грудні 2015 року Шевченківський районний суд Києва відмовився скасувати застави для екс-голови Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС України Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького, підозрюваних у вимаганні.