ua en ru

Екс-регіонал Ландик дав свідчення проти Єфремова

Колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландик давав свідчення в рамках кримінальної справи стосовно колишнього голови фракції ПР Олександра Єфремова за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Про це йдеться в мотивувальній частині судового рішення про обрання запобіжного заходу Єфремову, яке оголосила слідчий суддя Оксана Царевич, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Ландик свідчив про те, що з банку "Укркомунбанк" роздавали грошові кошти сепаратистам, які проводили мітинг біля місцевого управління СБУ.

У рішенні йдеться, що крім Ландика аналогічні показання дали двоє місцевих жителів Луганська.

Єфремов після судового засідання зазначив, що працював в цьому банку, проте не в той час, про який йдеться у свідченнях свідків.

Нагадаємо, 14 лютого 2015 р. ГПУ спільно з СБУ затримала Єфремова. 16 лютого Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці або заставу 3,7 млн грн. Проте пізніше стало відомо, що за Єфремова внесено заставу, але ГПУ пред'явила йому нові звинувачення, зокрема, у розпалюванні міжнаціонального конфлікту.

18 лютого Генеральна прокуратура повідомила колишньому народному депутату Олександру Єфремову про підозру у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Суд постановив, що обирати запобіжний захід Єфремову будуть у закритому режимі, проте захист Єфремова проти обрання запобіжного заходу судом у закритому режимі.