ua en ru

Екс-мера Переяслава-Хмельницького будуть судити за перешкоджання акціям евромайдана

Екс-мера Переяслава-Хмельницького будуть судити за перешкоджання акціям евромайдана Фото: прокуратура

Колишньому міському голові загрожує до 5 років

Колишнього мера Переяслава-Хмельницького (Київська область) будуть судити за перешкоджання акціям евромайдана. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

"Прокуратурою Київської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно екс-мера міста Переяслава-Хмельницького, якого підозрюють у незаконному перешкоджанні проведенню мирних акцій протестів, що проходили в січні минулого року під час Революції Гідності", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура повідомляє, що чиновник, маючи на меті перешкоджати громадянам в організації і проведенні мітингів, направив підроблені документи до суду з вимогою обмежити права активістів.

Дії колишнього мера кваліфіковані за ст. 340 Кримінального кодексу України (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення свободи строком до 5 років.

Нагадаємо, в серпні 2015 р. суд Одеси засудив мера Білгорода-Дністровського Ігоря Нановского, обвинуваченого у вимаганні та одержанні хабара, до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.