ua en ru

Екс-мер Лондона назвав ЄС некерованим політичним проектом

Екс-мер Лондона назвав ЄС некерованим політичним проектом Фото: екс-мер Лондона назвав ЄС некерованим політичним проектом

Джонсон вважає, що влада Британії через членство в ЄС не може контролювати багато важливих процесыв

Колишній мер Лондону Борис Джонсон відповів на заяви прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона про важливість членства Королівства в Європейському Союзі та заявив, що ЄС - це політичний проект, який вийшов з-під контролю. Про це передає Reuters.

Борис Джонсон у своїй різкій промові зазначив, що ЄС не несе відповідальність за безпеку в Європі, а НАТО. Тому вихід Британії з Євросоюзу не може поставити під загрозу мир.


"У своїх аргументах вони (прихильники членства в ЄС - ред.) використовують термін "мир у Європі", стверджуючи, що якщо Британія покине ЄС, в полях Фландрії відновиться бійня. Я б сказав, що говорити так - значить серйозно недооцінювати той факт, що Європа сильно змінилася, і НАТО реально забезпечує гарантії миру в Європі", - сказав він.

Екс-мер Лондону вважає, що уряду Британії варто підтримати вихід Королівства з Євросоюзу, адже прем'єр Кемерон так і не виконав обіцянку про проведення реформ в ЄС.

"Якщо подивитися на те, що було обіцяно, і що ми отримали, логічніше було б для уряду виступати сьогодні на нашій стороні", - зазначив Джонсон.

На його думку, через членство в ЄС британський уряд не здатний контролювати багато важливих процесів, наприклад, міграцію в межах Євросоюзу.

"Така базова річ, як право держави самостійно вирішувати, хто отримає право жити і працювати в твоїй країні, відібране у нас і знаходиться в руках Брюсселя", - підкреслив Борис Джонсон.

Нагадаємо, раніше премьер-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що вихід Британії з ЄС загрожує безпеці в Європі.